beautiful morning, beautiful summer

(no I don't make sense, but I can see things more clearly)

Idag vaknade jag med en positiv känsla. Är det det här som kallas rätt sida av sängen? Och jag som inte ens minns vilken sida jag vaknade på...
Snart ska jag iväg till Härland tjärn med lillasyster och skaffa lite färg på min pappersvita kropp. Eller inte vit: snarare gul-beige, och det är inte en nyans som är accepterad i den blomstertid nu infinner sig. Jag vill ha en mörkare nyans från färgskalan!
Kanske vågar jag t.o.m. mig på sommarens första dopp? Ytterst tveksamt, men vem vet. Jag har förvånat folk tidigare.

Igår blev det äntligen av, spelkväll hos Nina med Kath, Gabriella och Linnea. Vi blev bjudna på lyxig sallad, jordgubbar och glass fast högst upp på menyn fanns nog goda skratt. Spelet var klassiska Rappakalja och finns det något spel som lockar till skratt mer än det så är jag nyfiken på namnet. Jag stod för de konstigaste förklaringarna till de ännu konstigare orden och trots detta kom jag trea.
Det var en fin sommarkväll, nostalgin låg i luften fast utan att störa... som den har en tendens att göra. Liksom peta en lite för hårt i hjärtat, retsamt.
Det låter kanske konstigt?
Det är kanske konstigt....

Jag gillar konstigt.
Och jag ÄLSKAR sommaren.

when you're with me baby the sky will be blue, for all my life

Igår bjöd ju farsan som sagt på brunch i hans nya lägenhet på Hisingen. Gäster var Farid och jag samt Emilia och Mikael. Farid och jag kom först och möttes av ett ordentligt uppdukat bord: där fanns grönsaksstavar, dipsås, färskpotatis, chorizo, ägg, sill och minibaguetter.
Pappa hade minst sagt lagt i inför besöket och han såg stolt ut då han tog emot oss. Stolt och glad. Och glada var även vi gäster.
Det finaste av allt var när jag och Emilia satte oss vid farsans laptop och "våra män" satt kvar runt bordet och pratade fotboll. Mitt lilla hjärta blev alldeles fullt av kärlek....
Just nu är jag hos Farid. "Familje-helgen" fortsätter: mamma är hitbjuden och står för tillfället i köket och pratar med Farids mamma Eva. Innan dess har vi alla njutit av algerisk mat följt av de saftigaste melonerna jag ätit på länge (jag tryckte i mig mest av alla!).
Farid och pappa Said sitter bänkade framör USA - Brasilien och jag, jag sitter här och bloggar.
Och jag är glad i hjärtat.

Det har varit och är fortfarande en fin helg.

morgontuss

Farid ligger i sängen, trött i de stora vackra ögonen. Jag är pigg. Går ut och tar ett äpple, sätter mid vid datorn...
f: Äpplet luktar yoghurt...
 
Där ligger han där och är söt med sömniga lockar. Och han slänger iväg små "jag älskar dig" lite vart och varannat
haha och så nyss:
f: tok, vad gör du?
c: inget...
f: gillar du inte mig?
c: haha jag älskar ju dig!
f: kom då...

hur kan man sitta kvar här efter något sådant?
.....
tillbaka,
Halv ett ska vi till farsans lägenhet i Hisingen, jag och farid och så Emilia och Miik. Vi kommer bli bjudna på brunch. Sedan ska Farid och jag ha picknick, äta yoghurtglass och mysa.
Ja, jag ska äta yoghurtglass. Det är barnsligt hur mycket jag ser fram emot det!

Och så ser jag fram emot att komma hem till pappa. Jag älskar hans stolta leende när han visar upp saker som gamla espressomaskiner han fyndat för en hundralapp. Som om han vore en oerfaren tonårspojke i sin nya lägenhet.
Och på ett sätt är det så.
Pappa. Han är söt.

Det blir en fin dag ska ni se, hoppas detsamma för er
Puss!