five senses/five favorites

syn

- hans nyvakna ansikte tätt intill...
- solnedgång
- färgsprakande höstskog
- neonljus
- nyfödda bebisar


hörsel

- hjärtliga skratt
- musik!
- bebisprat
- smattrande regn/ åskmuller
- raspiga vinylskivor

smak

- hans kyssar...
- farmors rabarberpaj och mormors 'sopa Paraguaya'
- Espresso House-cappuccino
- sötsaker (you see, I have a sweet touth.. what the heck, they're all sweet teeth!)
- sushi!

lukt

- frukostkaffe
- vanilj
- somarregn
- personliga dofter
(- vissa parfymer som är underbara för att de förknippas med speciella personer. T.ex. så är 'Old Spice' alltid morfar och 'Oscar de la Renta' är att borra in sitt huvud i mammas nacke...)
- babyhud


känsel


- varma kramar
- bebisfingrar
- mammas hår
- kyssar

- pappas på tok för stora tröjor när det är kallt


--

- Det var inte lätt, och det finns säkert saker som kan adderas eller bytas ut. Men såhär ser det ut just nu. Och man märker hur saker återkommer i olika kategorier, på så sätt är allt sammanlänkat... (dessutom blir det löjligt uppenbart hur mycket av ett baby-freak jag är)

I'm not a genious, but it doesn't take one to have some common sense

Men, för att lämna ämnet "hår"... Igår var syskontrion Aguirre Bolander på spelkväll hos pappa på Hisingen. Pappa hade lånat spelet geni av en vän. Och så hade han bakat en tårta- med grädde han vispat för hand, alltså utan elvisp, i en timma! Det var strax efter den timman vi anlände hem till honom, och hjälpte honom att laga fiskgrytan och koka riset till middagen. Efter maten köpte vi godis på 'tian', en sjukt bra affär med billigt random stuff, det måste vara det bästa som finns! Och bara ett sådant konstaterande betyder att jag måste göra något radikalt för att förbättra min ekonomi...
Vi spelade i alla fall geni, och jag hade rätt från första början när jag sa att jag skulle hamna sist. "Är det bowling hamnar jag sist, är det geni hamnar jag sist också- jag är fan dålig på allt!". Detta sa jag vid ett antal gånger. Because I love self loathing. Och såhär i efterhand, när jag analyserar mig själv, förstår jag ju att det självtron som förstör mycket mer än min egen förmåga.
Men det är roligt att hacka på sig själv och överdriva på samma gång så varför vara förstående i stundens hetta?
Efter att jag och Elias spelat klart (det tog ett tag innan Elias tog hem en tredje plats) tittade vi på Idol, som hade det sjukt tråkiga temat "Las Vegas". Så tråkigt att jag struntar i att nämna det något vidare. Eller jag kan säga: bra att tråk-Erika äntligen åkte ut. There, I said it.
Sedan åkte vi hem och sov och nu är jag uppe med tuppen igen.
Farid hade sms:at mig klockat fyra och meddelat att han var "hemma nu". Han lät i sms:et som om han vore min son som ofrivilligt meddelar status till orolig mamma. Men det är väl bara jag, som läser av alltför mycket från ett sms.
Jävla tjejer. En sjuk del av mänskligheten. För att generalisera grovt.

MEN, idag ska inte deppas! Idag ska "Halloweenas"! Och min utklädsel lovar jag slänga upp på bild antingen redan idag eller imorgon. Så det kommer. Förhoppningsvis även bilder på fler av Halloween-gästerna.
Oh vad jag längtar!

hair och nu

Oh! Vilken positiv överraskning, såhär på morgonen, att relativt många lämnat en kommentar angående hår-inläggen nedan. De flesta är dessutom överraskande nog positivt inställda till Rihanna-frisyren, något jag helt ärligt inte trodde.
Men å andra sidan, hår är hår och växer alltid ut igen- och kan då klippas av igen! eller låta växas ut... Allt är upp till en själv. - Till min mors bröllopsdag hade hon varit hos en frisör som hade klippt av hennes hår väldigt kort, kanske till och med lite för kort enligt henne, men det var fint och sedan dess har det blivit långt och kort och långt igen. Nu är det långt och lockigt och fruktansvärt vackert- vad hon än säger frustrerat framför spegeln...
Hår är fantastiskt- till och med avsaknaden av det kan vara vackert, icke att förglömma! Det känns viktigt att påpeka, med tanke på så många som ofrivilligt får acceptera en hårlös stil varje dag, på grund av olika faktorer. Allt handlar om hur du bär upp det: med huvudet högt eller med osäkra ögon i marken.
Hår är ett sätt att uttrycka sig, ett sätt att visa vem du är, - men det är inte allt! Och det säger inte allt om en människa...

...oj, jag tänkte nog inte hålla ett litet hår-tal, men det kan bli så ibland här, på eyucoape.blogg.se. Jag gillar att hålla små blogg-tal tror jag nog bestämt.

Jag kan dock berätta att jag ännu inte bokat tid trots mitt egna utlimatum, men detta beror bara på ekonomiska begränsningar- detta betyder att jag får skjuta upp min klippning ännu en månad (vilket kommer betyda att det gått ett halvår sedan jag klippte mig... lite illa).


- Cassie med sin "nya" frisyr. En som, enligt min åsikt, klär henne väl!