Feliz Día Mami!

Nyss smög jag ut genom våran uteplats, gick till gården och plockade några kvistar syrener. Dessa satte jag sedan i en vas och lade på bordet, tillsammans med ett litet kort som jag snabbt skrev ihop till min kära mami. Hon har inte vaknat ännu men jag hoppas att hennes ansikte lyser upp lite när hon vaknar och går ut i köket. Det finns inget vackrare än när hon blir glad.
Te quiero mucho
Jag älskar dig jättemycket
Mer än några ord någonsin skulle ge rättivsa för på vilket språk det än må vara
Tack


vackrast är hon också!

I'm wide awake it's morning

Solen invaderar vardagsrummet genom persinnerna men lyckas inte frambringa den effekten som den borde hos mig. Jag undrar om den är besviken. Give it some time, sunny sun! Det är knäpptyst och vindstilla, precis som jag tycker om det. På morgonen. Sedan får det gärna vara hus i helvete fast gärna fortfarande utan den där vinden som tycks gå in för att bli signatur för varje sommar på Göteborgs gator. Och så regnet förstås. Men än så länge är det "inte ett moln så långt ögat kan nå" och jag hoppas att det fortsätter vara så i alla fall en stor del av nästa vecka (egentligen för alltid men något släng av realism har jag faktiskt i mig, hör och häpna).
Igår var en fin dag, jag fick ett sms av Linnea (som varit borta i mis Buenos Aires queridos i tre månader!) där hon föreslog fika klockan ett, något jag mer än gärna tackade ja till. Det blev mangosmoothie respektive iste på Condeccos uteservering i Linné. Det samt promenader, prat och shopping. Det var verkligen ett kärt återseende som man säger och jag hoppas att vi kan ha fler stadsliga eskapader i den stilen i sommar.

Idag väntar en rad förberedelser inför studentdagen imorgon. Jag är minst lika nervös som Emilia vilket kanske kan förklara sömnbristen. Mitt hjärta går på högvarv och hjärnan snurrar som bara den. Kanske återupplever jag min egen student någonstans i det undermedvetna?
Senare bär det ännu en gång av in till stan, börjar tröttna lite på att irra runt som en gammal galen höna där men vad göra? Måste pricka in mina sista to do´s...

Imorgon blir en bra dag, det är redan bestämt
.

changing ideals

Igår både startade dagen och avslutades i sällskap av mamma och lillasyster. Vi hade filmkväll där vi såg 'Hitch- din guide till en lyckad dejt' som gick på ettan. Jag såg den på bio för ett antal år sedan men Emilia hade aldrig sett den, och då jag har ett sådant katastrofalt minne vad gäller det mesta gick det bra att se den igen. Emilia påpekade t.o.m. vid något tillfälle då jag reagerade förvånat på handlingen: "men du har ju sett den här innan?". Ohja, jag må ha sett den men efter drygt en veckas tid efter att jag sett en film raderas 70% av handlingen. Detta är helt sant, tror jag. Det måste nästan vara så i alla fall.
Ibland skämmer jag mig själv lite med mina senila drag...

Annars ville jag mest belysa att Eva Mendez, som spelar mot Will Smith (en av världens underbaraste manliga skådespelare I may add) i filmen, är fantastiskt vacker (och här vet jag att Farid inte alls håller med men det spelar ingen roll- det är väl vid närmare eftertanke bara ganska skönt om än underligt).
Hon är en av Hollywoods naturligare kvinnor och har en kropp som jag inte hade tackat nej till. Att ha själv alltså. Inget annat!
- Att hon dessutom är latina är ett stort plus.