Cooler than a body on ice/ Hotter than a rollin' dice/ Wilder than a drunken fight/ You're gonna burn tonight!Hair like a prostitute from the eighties and an outfit like a groupie from the same era...

Nej, skämt åsido- jag har ju varken tjänat pengar eller fått ligga med rockstars. Okej, där tog jag i, får man skriva så i en blogg? Det kanske är okej med tanke på att jag förespråkar motsatsen?
Äh, svamlaren herself har talat och det är bäst att någon tystar ner henne.

Känner mig förövrigt febrigare än någonsin, som om det bara är fritt fram att komma och koka ett ägg på min panna... om jag sedan verligen har feber är en annan sak. Lite småförkyld är jag allt men övriga symptom känns så överdrivna, som om jag bara låtsas, eller som att något helt annat orsakar dem...

Why this sudden fever?
I don't know.

Hur som helst gillar jag mina våfflor och min mördarblick, för att den egentligen går emot allt annat jag känner. Kanske som en mur?
Kanske. Eller mest för att jag är the murder princess...

P.s: correction to title quote (from 'Live Wire' - AC/DC): I'm not cool. Definately hot, but that's just my body temperature... wilder than a drunken fight? Nah, I'm kind of a chicken.. Burn? Yes, I am burnin' aight, but you...? Dunno.

06.30, what's in a dream?

Vaknade upp, klarvaken, ögonen sved lite men de envisades ändå med att stirra rakt ut. När de sedan stirrade på mobilen för att kolla klockan var det inte lika roligt längre... inte för att det någonsin var roligt, men i alla fall.
Jag trodde jag hade vänt ovanan att vakna på tok för tidigt när jag inte behöver för längesedan?
Verkar som att dagens inre alarm är ett undantag- i värsta fall en början på ytterligare en period.
Och så maggropskänslan... de där läskiga fjärilarna som mer känns som fladdermöss: gör det omöjligt att blunda och somna om.

Jag drömde att Emilia och jag skulle handla för att laga mat. Jag var sugen på en sallad men hon ville ha något annat så vi bråkade i affären. Utanför pågick en stor marknad. Det är ungefär så mycket jag minns...
Med hjälp av min "bibel" (= min kära, utnötta, drömbok) fick jag fram följande av nattens drömbilder (boken heter Drömlexikon, tolka dina drömmar i detalj och är skriven av Tony Crisp):

affär: "längtan, någonting vi letar efter eller vill ha - kärlek, berömmelse, sex; arbetsplats"
grönsaker: "grundläggande behov; materiell tillfredsställelse"
gräl: "konflikt inom drömmaren"
marknad/torg: "vardagslivets verklighet; knuffar och sparkar, givande och tagande i relationer till människor i allmänhet men framför allt till "allmänheten"; den vidgade erfarenhetsvärld man möter när man utsätter sig för fler än den nära släkten och vännerna"

...det är om nätterna vi bearbetar känslor och intryck från dagen, skrämmande men naturligt hur tolkningarna från en dröm alltid säger dig någonting- ibland någonting du vet om, andra gånger något du förträngt. Ibland är en tolkning uppenbar, en annan gång är den dold under ytan.

pic: leloveimage

skärpning juryn!


Tittar på snabbgenomgången av kvällens idol och tänker att det nog aldrig varit så dåligt startfält som i år. Förra året minns jag att jag hade ett flertar favoriter och att ribban sattes väldigt högt.
Men nu... vad fan hände? Har juryn helt glömt bort att idolerna måste ha talang också? Har de snöat in sig på looken och glömt det grundläggande, det som programmet egentligen borde handla om: sången. För tusan, musikaliteten!
Jag blir förbannad. Vill bara armbåga bort alla kassa sångare och sångerskor från scenen och ställa mig där och vråla. Jag anser inte att jag har världens bästa sångröst, eller är ens i närheten- men jag kan lova att om jag hade fått chansen hade jag levererat så det stod härliga till.

Äh. Idol är nog ändå inte mitt forum. Så de får väl vara kassa och glada och vinna skivkontrakt som förstör deras såkallade karriär i all framtid... ja' ä' int' bitter!

Haha okej. Ska lugna mig.

Men det är svårt. För mitt inre är i lågor, med eller utan idol. Mitt hjärta slår i ultrarapid,  i takt till någon slags metallåt som jag inte själv känner igen... min magsäck är ut-och-in och mitt huvud känns helt febrigt...

PORQUÉ MARIA?!